Grupa de Dancehall este una dintre grupele noastre cele mai “ravnite”. Ca sa iti pastram un loc trebuie sa iti faci o rezervare la info@danceprestige.ro

Ce trebuie sa stii?

  1. Trebuie sa ai minim 13 ani ca sa poti participa

Citeste mai multe despre:

Dancehall / Ragga Jam

Dancehall-ul este un stil de dans ce poartă denumirea muzicii care îl reprezintă. Ambele sunt de origine jamaicană. Dancehall-ul, ca gen muzical, a apărut prin anii 1970 fiind un subgen al muzicii reggae.

La fel ca Hip Hop-ul, Dancehall-ul este un dans de petreceri, de socializare, iar mişcările le regăsim în videoclipurile şi în versurile cântăreţilor jamaicani. Este un dans în care accentul nu cade pe tehnică ci pe sentimente şi atmosfera pe care ţi-o oferă muzica. Aşa cum ar spune unii dansatori de dancehall, “It’s all about the feeling”. – Totul se rezumă la ce simţim/cum ne simţim.

Despre Ragga Jam nu se poate spune ca este un stil de dans deoarece platforma lui de “joaca” este dancehall-ul, insa in 1996 Laure Courtellemont, dansatoare, instructor şi coregraf de origine franceză, a pus bazele unei noi concepii de dancehall. Inspirată de background-ul ei în Hip Hop, a folosit tehnica coregrafică şi energia dansului şi a aplicat-o dancehall-ului: “Mă reprezintă, este exprimarea mea prin dans a acestui gen muzical, a dancehall-ului, a acestei culturi. Ragga Jam este partenerul meu, interiorul meu! Umbra mea… A crescut cu mine şi m-a făcut să fiu ceea ce sunt!“ – Laure Courtellemont.