Dansul te eliberează și te transformă. Îți modifică postura, simțurile și creativitatea.
“EARTH WITHOUT ART IS JUST… EH”

 

Nu există un moment mai bun de a te apuca de dans, decât acesta. Vârsta la care te apuci de cursuri de dans chiar nu are relevanță. De ce spunem asta? Nu fuge nimeni după titlul de campion mondial, național sau ceva în genul, însă cu toții avem nevoie de un strop de creativitate în viața noastră. Avem nevoie să ne simțim liberi și să ne dezvoltăm personal.

 

Grupele noastre de dans sunt împărțite în 3 categorii:

  • STREET DANCE ADULȚI peste 18 ani
  • STREET DANCE ADOLESCENȚI 12 – 17 ani
  • STREET DANCE COPII 6 – 11 ani

 

** TOATE grupele sunt pentru începatori. Pentru avansați sau intermediari există grupele de DEZVOLTARE

 

La fiecare grupa se lucrează cu metodică adaptată cerințelor. De exemplu:

 

  1. La grupa de adulți ne focusăm pe ritmică, melodii cu un tempo moderat, coregrafii simple și pași care se pot adapta ușor la petreceri. Muzica pe care dansăm adesea este Hip Hop, R&B, Disco, câteodată și Trap.
  2. La grupa de adolescenți se pune accentul pe partea mai comercială a dansului, pe ritmuri mai alerte și mai complexe. Pregătim o nouă generație de performeri pentru videoclipuri muzicale, reclame, trupe de dans, etc… Dansăm adesea pe Trap si Hip Hop
  3. La grupa de copii litera de lege este DISTRACȚIA. Învățăm pași de bază din HIP HOP, facem exerciții de ritmică și câteodata exersăm statul în cap sau diferite freezuri, în genul BABY FREEZE. Dansăm adesea pe HIP HOP.

 

CE ESTE STREET DANCE?

Streetdance-ul nu este un stil de dans, ci este o simplă denumire care a creat, însă, destule controverse şi polemici. Ca să nu facem aici o lecție de istorie, vă vom spune doar strictul necesar. Toate stilurile de dans ce au apărut în stradă sau în cadre sociale (ex: petreceri) intră sub umbrela ”street dance”

 

 

1 LIKE pe Facebook iti aduce o sedinta GRATUITA!

cursuri

 

 

Mai multe despre Street Dance?

Pentru început trebuie să știi că sub umbrela a ceea ce inseamnă „street dance” s-au adunat de-a lungul timpului, mai multe stiluri de dans. în ziua de astăzi aceste stiluri sunt destul de numeroase, însă asta nu trebuie să te sperie, pentru că dansul este dans, indiferent de stil. Pasiunea pentru dans trebuie să primeze în sufletul tău, ceea ce inseamna că noi iți recomandăm să ajungi, în timp, să te familiarizezi cu toate stilurile de dans.

La cursuri mizam pe pasi de baza, ca sa te ajutam sa iti formezi un vocabular. Putin cate putin, incorporam coregrafii si lucram la freestyle (dans la liber), apoi te ajutam sa iti gasesti propriul stil. In doua luni de zile vei fi capabil/a sa dansezi si alt dans, in afara de cel “al paharului”. Mizam pe pași care se pot dansa și individual, dar și în cuplu. Acești pași se numesc și “social dances”.

 

 

Tot ce trebuie sa stii inainte de a lua cursuri de street dance

 

Ce stil de dans mi se potrivește?

cursuri

Pentru început trebuie să știi că sub umbrela a ceea ce inseamnă „street dance” s-au adunat de-a lungul timpului, mai multe stiluri de dans. în ziua de astăzi aceste stiluri sunt destul de numeroase, însă asta nu trebuie să te sperie, pentru că dansul este dans, indiferent de stil. Pasiunea pentru dans trebuie să primeze în sufletul tău, ceea ce inseamna că noi iți recomandăm să ajungi, în timp, să te familiarizezi cu toate stilurile de dans.

 

În București vei găsi scoli de dans unde se predau, în general, următoarele stiluri: Hip-Hop, House, Dancehall, Breakdance (B-boying), Locking, Popping, Coregrafie (L.A style). Pentru celelalte stiluri de street dance se găsesc instructori puțin mai dificil, insă ei există, asa că nu te descuraja din prima si continuă să îi cauți.

 

Nu incerca să îți alegi de la început stilul de dans, pentru că nu ai cum să știi ce miscări ti se vor potrivi cel mai bine.

 

 

Cum îți alegi instructorul și sala de dans?

 

Poți să îți alegi prima dată sala de dans și atunci instructorul ți-l vei găsi acolo. Sau poți să îți alegi instructorul și implicit îți vei alege și sala de dans. Poți afla de un instructor sau o sală de dans printr-o recomandare, de pe internet, de la un eveniment/competiție/flash-mob.

 

Ce calități să cauți la instructorul de dans?

Ca și trăsături generale pe care să le observi la un instructor noi îți recomandăm urmatoarele:

  • Să aibă o experiență activă de 2-3 ani în stilul pe care îl predă
  • Să fie instructor în mod constant (fără întrerupere) în ultimii 2 ani
  • Să cunoască informații legate de istoria stilului sau de dans
  • Sala de dans unde predă să fie suficient de echipată pentru cerințele unui curs de dans

 

Cum te pregătești pentru prima zi de curs?

Referitor la îmbrăcăminte și încălțăminte, noi îți recomandăm să nu îți cumperi nimic în plus față de ceea ce ai acasă. După 2-3 cursuri îți vei da seama, precis, dacă mai ai nevoie de altceva.

 

Asa că, în prima zi de curs, îți recomandăm să vii imbrăcat în ce vrei tu și să te schimbi, inainte de a intra în sala de dans, în ținută sport simplă, adică: tricou sau bluză largă, pantaloni în care să te poți mișca lejer și adidași/teneși pe care deja îi ai acasă.