andreea

Începând cu 15 martie, Andreea Popescu, finalistă a emisiunii România Dansează 2013, vă așteaptă în fiecare WEEKEND, într-o locație ultracentrală, la cursurile ei de dans CONTEMPORAN.

 

Grupa se adresează celor pasionați de artă, interesați să descopere lucruri noi și alte forme de libertate.

 

Aveți nevoie de haine lejere și echipament pentru exerciții pe sol (ex: genunchiere)

 

UNDE: DANCE PRESTIGE – MAGAZIN COCOR, ETAJ 4
CÂT: 150 LEI/8 SEDINTE/LUNA
CÂND: SÂMBĂTĂ & DUMINICĂ, ORA 15:00

 

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
INSCRIERILE SE FAC LA INFO@DANCEPRESTIGE.RO
\\\\\ PRIMA SEDINȚĂ ESTE GRATUITĂ \\\\\
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

VEZI VIDEO ANDREEA:
http://www.youtube.com/watch?v=ETGctQJgk3Q

 

PAGINA OFICIALĂ ANDREEA POPESCU:
https://www.facebook.com/andreeapopescuoana

 

Grupa de dans contemporan se adresează celor pasionați de artă, interesați să descopere lucruri noi și alte forme de libertate. Limita de vârstă inferioară este de 8 ani, iar cea superioară nu există.

  • NIVEL – ÎNCEPĂTORI

 

Scurt istoric:

 

Dansul contemporan a aparut in a doua jumatate a secolului XX avand la baza dansul modern si post modern. Dansul modern s-a format ca o reactie la tehnica de balet clasic, ca o lupta impotriva regulilor stricte, impotriva ideii de a sfida gravitatia, adesea intalnita in conceptia clasica. Astfel in dansul modern intalnim improvizatii pe tema echilibrului, utilizarea podelei nu numai ca punct de sprijin ci si ca element care ofera energie dansului. Dansul modern a cunoscut foarte multe curente si nume de seama incepand cu dansul liber al Isadorei Duncan, pana la expresionismul scolii germane care punea accent pe trairile transmise prin intermediul dansului, de la miscarea pur abstracta si non-lineara a lui Merce Cunningham pana la cea care a desavarsit specia numita teatru-dans, coregrafa Pina Bausch. Dansul postmodern a aparut in anii 70 in SUA odata cu Judson Theater folosind miscari cotidiene pe scena.

 

 

Dansul contemporan s-a nascut avand in spate aceasta istorie si dezvoltand mai departe diferite tehnici de miscare. Printre acestea putem enumera tehnica de Contact Improvisation (Steve Paxton) care se bazeaza pe contactul dintre doua sau mai multe corpuri folosind legile fizicii si ajungandu-se adesea la prize spectaculoase. Tot in Contact Improvisation avem de a face cu o miscare foarte fluida si naturala. O alta tehnica de baza este Axis Syllabus (Frey Faust) care armonizeaza miscarile. Folosind propria constitutie inveti sa transferi greutatea in corp pentru a te misca cu minimum de efort. Axis Syllabus, prin faptul ca elibereaza incheieturile si foloseste mai mult scheletul decat forta musculara ofera corpului un stil sanatos, natural si extrem de fluid in miscare. Alte metode de antrenament sunt: Feldenkreis, metoda Alexander adesea folosite de dansatori pentru mai multa usurinta in miscare.

 

  • Cursurile de dans contemporan

In cadrul cursului vom lucra atat pentru intarirea musculaturii si o aliniere corecta a corpului cat si pentru o mai buna fluiditate in miscare, folosind articulatii ale mainilor si picioarelor cat mai libere si relaxate. Ne vom „juca” folosind echilibrul, impingand limitele acestuia la maxim. Vom folosi corpul cat mai variat si vom cauta conexiunile dintre parti cat mai diferite ale acestuia dar si intre trairile noastre si corp. Astfel, din vocabularul de miscare vor face parte: spirale, contractii si relaxari, sarituri, alunecari pe podea, vom invata sa folosim podeauna pentru a ne impinge sau a aluneca, vom invata sa cadem fara a ne lovi etc.

 

O ora de curs va fi impartita in: incalzire – atat musculara cat si a articulatiilor, exercitii de coordonare, aliniere, deplasare, sarituri, respiratie etc. Apoi vor urma anumite momente de dans pe care le vom lucra impreuna, miscare cu miscare si le vom aseza pe muzica. De asemenea vor exista si jocuri de improvizatie in care vom folosi miscare si in care cursantii isi pot pune in evidenta personalitatea, vor invata sa comunice cu ceilalti prin gesturi, vor invata sa fie mai atenti la propriile corpuri. Vom incheia cu o sesiune de relaxare si stretching pentru a detensiona corpul si a constientiza mai bine ceea ce ne transmite.

 

 

  • Contact Improvisation

 

Tehnica de improvizatie prin contact se bazeaza pe explorarea diferitelor legi ale fizicii la modul cel mai concret, dand astfel sansa nasterii unor noi tipuri de miscari. Este una dintre cele mai populare forme de dans postmodern. Inventatorul sau, Steve Paxton, face parte din miscarea postmoderna aparuta in dans in anii ’70, alaturi de Yvonne Rainer si Trisha Brown.

Dintre principiile fundamentale de Contact Improvisation fac parte: transferul de greutate, contrabalansul, distribuirea greutatii, rularea punctului de contact, caderi, ridicari bazate pe folosirea avantului, energiei in miscare. Din procesul pregatitor pentru acest tip de dans fac parte exercitii de detensionare musculara, eliberare a articulatiilor, folosirea respiratiei, folosirea privirii relaxate, nefocalizate, precum si lucru cu partenerul prin atingere ceea ce stabileste o legatura intre parteneri.

 

Este de asemenea nevoie ca toate simturile sa fie “treze”: auzul, simtul tactil, bineinteles cel vizual cat mai extins pentru a facilita schimbul de nivele.

 

Dintre tehnicile C.I.-ului fac parte: folosirea gestului, schimbul partenerilor, tranzitii in cadrul grupului, imprumutul de energie sau contrapunctul, a face alegeri in ceea ce priveste improvizatia si alte tehnici ce tin strict de tehnica de improvizatie pe scena.

 

In general este un stil de dans care presupune un al doilea partener dar uneori se danseaza si in mai multi, trio-uri sau cuartete.

 

Comunitatea de C.I. din intreaga lume este extrem de numeroasa iar in multe tari europene sau in S.U.A. exista frecvent intalniri numite “jam”-uri unde practicantii interactioneaza liber. Este un stil de dans foarte placut si “cald” care creeaza noi moduri de comunicare intre oameni.

 

Modulul intensiv va contine atat exercitii de tehnica propriu-zisa precum prize, transferul de greutate, gasirea punctului de contact, cat si improvizatie cu diferiti parteneri in care vom invata sa ne conectam la energia partenerului, sa oferim si sa primim energie.

 

VEZI VIDEO: